dinsdag 21 maart 2017

Kunstenaars met een passie in het Cultureel Café van 26 maart

Kunstenaars met een passie. Die staan zondag 26 maart centraal tijdens het Cultureel Café Tilburg van 12.00 tot 14.00 uur in Cinecitta aan de Willem II straat in Tilburg. Pianomuziek, zang, fotografie, beeldende kunst en natuurlijk een gastcolumnist. Het zit er allemaal in en de toegang is en blijft gratis.

Jeroen van Vliet (1965) is componist, pianist en keyboardspeler. Van 1989 tot 2007 speelde hij met Paul van Kemenade en Eric van Westen. Daarnaast trad hij met vele internationale jazztoppers op in alle werelddelen. Hij bracht negen eigen albums uit en speelde mee op nog eens meer dan 50 andere albums. Met Eric Vloeimans ontving hij een Edison Award in 2007 en in 2014 won hij de belangrijkste Nederlandse prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek, de Boy Edgar Prijs. 


Zangeres Sanne Rambags startte in 2013 met haar opleiding aan het conservatorium van Tilburg . In mei 2015 wordt zij benaderd door Stichting Beaux Jazz Breda voor de serie ‘Generation Next’. Voor deze gelegenheid brengt zij een trio bij elkaar met drummer Joost Lijbaart en gitarist Bram Stadhouders. Daarnaast vormt zij samen met pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de groep Mudita. Voor deze bezettingen schrijft zij eigen composities.

Ed Schilders, Peter IJsenbrant en Martin Hulsenboom komen vertellen over de vertaling die zij uitgebracht hebben van de Biblio-sonetten van de Franse schrijver Paul Verlaine.

Initiatiefnemer Ro-Nalt Schrauwen bedacht de Pakje Kunst Automaat en daarin kun je onder andere ‘pakjes’ van de Tilburgse kunstenaars Joost van Dijk en het duo Lucca Kroot en Aafje van Grieken aantreffen.

Jasper Mikkers spreekt met twee Tilburgse fotografen Werner de Cort en Julius de Groot over hun passie: sfeervolle foto’s maken in verlaten vervallen leegstaande panden. Twee ingelijste foto’s van worden tijdens het Cultureel Café geveild.
En de gastcolumn van Martijn Neggers gaat ook al over passie in de kunst.

Als er nog wijziging in het programma komt dan maken we dat op onze Facebook pagina bekend. Volg ons dus voortaan op deze pagina, dan zit je altijd goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten