maandag 22 februari 2016

Programma cultureel café 28 februari 2016


Dans, muziek, toneel, literatuur, textielhistorie, heemkunde, vluchtelingen in Tilburg, de maandelijkse column en nog veel meer. Het zit allemaal in het programma van het Cultureel Café Tilburg  zondag 28 februari van 12.00 tot 14.00 uur in Cinecitta aan de Willem II straat in Tilburg. De toegang is gratis en de presentatie is in handen van Toine van Corven en Nol van Trier.

De Tilburgse rapper Nanah Dae, winnares van de GrotePrijs van Nederland , treedt voor het eerst op in haar woonplaats Tilburg. Martijn Neggers wordt geïnterviewd over zijn onlangs verschenen debuutroman 'De mensen die achterbleven. Het Willem II College in Tilburg bestaat 150 jaar. Het Cultureel Café besteedt aandacht aan de vooropleiding Dans van deze opleiding. Voorzitter Henk Veltmeijer van de Heemkundekring komt vertellen waarom zijn organisatie de laatste tijd zo vaak in het nieuws is.

Verder bespreken we een omvangrijk onderzoek naar de Tilburgse textielindustrie door het Regionaal Archief. Aan dit onderzoek werken tientallen vrijwilligers mee.  Op verzoek van de redactie is Dré Sprangers een kijkje gaan nemen in museum De Pont met een uit Afghanistan gevlucht gezin dat in Tilburg woont. Wat leverde deze confrontatie met de moderne westerse beeldende kunst op? En dan zijn er nog de vaste rubrieken zoals de column van Jace van de Ven en Jan Zobels Zugabe met een theatertip.

Tijdens de laatste editie van het Cultureel Café op zondag 31 januari in Cinecitta waren er grote problemen met de geluidsinstallatie. Dat heeft tot veel klachten van bezoekers geleid. Bovendien was het daardoor voor Omroep Tilburg onmogelijk om, zoals de laatste maanden gebruikelijk,  twee samenvattingen te maken van het programma. De redactie van Cultureel Tilburg betreurt dit zeer en probeert in overleg met de directie van Cinecitta de geluidsproblemen op te lossen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten