maandag 21 maart 2016

Veel muziek en paassfeer in Cultureel Café

Een speciale paaseditie van het cultureel café valt a.s. zondag 27 maart te beleven van 12.00 tot 14.00 uur in Cinecitta aan de Willem II straat. De toegang is gratis.

Klassiek zangeres Svenja Gabler brengt een passende muzikale aftrap. Nederlandstalige zangeres Eva van Pelt zingt enkele nummers uit haar nieuwe show.  

Verder aandacht voor het culturele uitwisselingsprogramma Bosch Y Bosco,  dat de reis volgt die het drieluik 'De tuin der lusten' destijds heeft afgelegd. Dorith van der Lee, John Brants en Jan Wirken vertellen erover en Thijs Caspers doet verslag van zijn onderzoek naar de dieren op de schilderijen van Jeroen Bosch.

De muzikale duizendpoot, componist en gitarist Aart Strootman uit Tilburg breekt nationaal en internationaal door. Hoogste tijd voor een interview met hem. 

's Werelds eerste sonnettenkransenkrans verschijnt binnenkort in boekvorm. Initiatiefnemers zijn Bas Jongenelen en Martijn Neggers. Jongenelen komt in deze editie van het Cultureel Café uitleggen hoe ingenieus zo'n sonnettenkransenkrans in elkaar steekt en hoe 54 dichters onder aansturing van beide heren dit fikse karwei voor elkaar kregen.

Tom America presenteert samen met gitarist Marco Raaphorst zijn nieuwe project Zegzeg en  beeldend kunstenaar Paul Kolen vertelt over zijn nieuwe project dat bestaat uit vier mysterieuze manshoge houten beelden. En dan is er natuurlijk de maandelijkse column van Jace van de Ven en de theatertip van Jan Zobel in zijn rubriek Zugabe. De presentatie is zondag in handen van Nol van Trier en Jan Zobel.

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten