dinsdag 19 april 2016

Cultureel café, zondag 24 april 2016

Cultuurwethouder Marcelle Hendrickx is zondag de hoofdgast tijdens het Cultureel Café.  Zij komt ruim aan het woord en ook het publiek krijgt gelegenheid haar vragen te stellen. Verder op het programma: de Tilburgse juniorstadsdichter, de  ' dichtersrel' in de binnenstad, de Hilvaria Studio's, muziek en columnist Jace van de Ven. 

Wethouder Marcelle Hendrickx heeft de eerste helft van haar wethoudersperiode van vier jaar erop zitten. Hoog tijd om eens uitgebreid met haar te praten. De wethouder komt drie keer aan het woord. Eerst maken we kennis met haar tijdens een interview met Jan  Zobel. Later neemt Nol van Trier diverse culturele items door met de wethouder. Na de pauze volgt een zogenoemde bierviltjesronde. Bezoekers van het Cultureel Café kunnen in de pauze vragen aan de wethouder op een bierviltje schrijven. Later mag de wethouder zelf viltjes trekken en antwoord geven.

De muziek wordt zondag verzorgd door Billie Rodney, pseudoniem van de Belgische zangeres/songwriter Bie van Landeghem. Zij studeerde cum laude af aan de Rockacademie in Tilburg en schopte het dit jaar tot de finale van Humo’s Rock Rally in Brussel. Twee reacties uit  de Vlaamse pers: ‘De beste stem die ik in de Rock Rally gehoord heb’ en ‘Een voortstuwende, donkere stem die voor een aparte, eigen intensiteit zorgde’.

Andere gasten in het Cultureel Café zijn de Tilburgse juniorstadsdichter Jim van Bergen en Tineke Schuurmans, sinds een jaar curator van de Hilvaria Studio’s.Ook besteden wij aandacht aan de ‘muurgedichtrel’ in de binnenstad. De beide hoofdrolspelers Cees van Raak (zijn muurgedicht is overgeschilderd) en Thomas Waterreus (wil op die muur een gedicht zetten) zijn aanwezig. En voor de afsluiting zorgt Jace van de Ven met zijn maandelijkse column.

Zondag 24 april van 12.00 tot 14.00 uur
Cinecitta Willem II straat Tilburg
Toegang gratis


Geen opmerkingen:

Een reactie posten