zaterdag 4 februari 2017

Beeldende kunst en verrassingen in het Cultureel Café

Beeldende kunst, stadsnatuur, een campusdichteres, vrolijke muziek en een aantal verrassingen. Dat alles staat op het programma van het Cultureel Café Tilburg op zondag 5 februari van 12.00 tot 14.00 uur in Cinecitta aan de Willem II straat. Toegang gratis.
Beeldend kunstenaar Niko de Wit uit Tilburg komt vertellen over de buste die hij gemaakt heeft van Koning Willem-Alexander en over het ontwerp van een uitzichttoren in de stijl van De Stijl die in de Spoorzone zou moeten komen.
Nog meer beeldende kunst. Linda Arts timmert flink aan de weg zowel nationaal als internationaal. Zij is ook mede-initiatiefnemer van het kunstplatform Park in Tilburg.
Met Rob Vereijken praten wij over de boek Stadsnatuur, van Affeseervogel tot Zoemende Wingerd. Ook praten wij met de nieuwe campusdichteres Lotte Claassen, die ook als debater een aardige naam aan het opbouwen is. Verder actueel cultureel nieuws en nog enkele verrassingen.

De muziek wordt zondag verzorgd door zangeres Laura Beekman. LAURA, studente aan de Rockacademie, brak de afgelopen maanden door via de Talentenjacht van Giel Beelen op 3FM en trad in dat kader op in Paradiso en 013. Samen met Nick en Simon maakte ze de titelsong voor de film Hartenstrijd en mocht ze onlangs optreden in een uitverkocht Ahoy.

UPDATE: SPOORPARK TILBURG IN CULTUREEL CAFE


Aan het toch al afwisselende programma van het Cultureel Café op 5 februari wordt nog een item toegevoegd. We laten enkele artist impressies en de plattegrond van het toekomstige park zien. Gasten zijn Johan Dunnewijk (oud-directeur Wonen Breburg), voorzitter Regiegroep Spoorpark en kunstenares Marieke Vromans. Johan Dunnewijk gaat wat vertellen over succesvolle burgerparticipatie en overwegingen het te doen zoals het nu gebeurt. Marieke Vromans heeft een kunstwerk voor op het terrein bij de entree gemaakt. Ze vertelt over het hoe, wat en waarom en er zijn beelden van. Verder wordt besproken of, wanneer en wat voor kunst er eventueel nog bijkomt.

Alle recente informatie over het Cultureel Café is te vinden op onze Facebookpagina  https://www.facebook.com/tilburgcultureelcafe/?fref=ts


Geen opmerkingen:

Een reactie posten