maandag 21 november 2016

Drugs, boeken, muziek en subsidieperikelen in in het Cultureel CaféDrugs, nieuwe boeken, de Componist des Vaderlands, grote subsidieproblemen bij Tilburgse culturele organisaties en natuurlijk live-muziek. Een greep uit het programma van het Cultureel Café Tilburg dat zondag 27 november van 12.00 tot 14.00 uur plaatsvindt in Cinecitta aan de Willem II straat. Toegang gratis.

Mayke Nas uit Tilburg is benoemd tot Componist des Vaderlands. Zij komt alles vertellen over haar muzikale activiteiten. 

Op initiatief van Tilburg Debatstad besteden diverse Tilburgse debatorganisaties aandacht aan de drugsproblematiek. In het Cultureel Café praat gastinterviewer Farouk Elmouhajir met verslavingsdeskundige Charles Dorpmans over de geestverruimende werking van drugs en de invloed van drugs op kunstenaars.

Voor de live-muziek zorgt singer-songwriter Anne van Damme (foto) . Zij komt uit Zeeuws-Vlaanderen, studeerde aan de Rockacademie in Tilburg en weet iedereen te raken met haar gevoelige liedjes en warme stem.

Jasper Mikkers bespreekt drie nieuwe ‘Tilburgse’ boeken: De dag dat de gieren buigen van Anton Dautzenberg, Zuchten van Diederik Stapel en de biografie van Armand van Tilburger Marcel Groenewegen, bassist van The Kik. Verder besteden we aandacht aan de subsidieproblemen van een groot aantal Tilburgse culturele organisaties en komen we nog even terug op het onthutsende interview dat Anton Dautzenberg tijdens het laatste Cultureel Café in oktober had met de directeur van het BKKC.

In december is er geen Cultureel Café, maar in januari halen we de schade in met een speciale nieuwjaarseditie op zondag 8 januari en een ‘regulier’ programma op zondag 29 januari.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten